Interiørtrender for høsten 2023: Farger, retrovibber og digitale påvirkninger

Lurer du på hvordan interiørtrendene fremover kommer til å se ut? Her er trendene som kommer til å prege hjemmene våre denne høsten.

Nyanser av grønt

Grønt er en farge som assosieres med naturen, og som gir oss følelser av friskhet, ro og harmoni. Nå mot høsten er de dypere grønnfargene vår favoritt. Mørke grønne nyanser er mer dramatiske og elegante enn lyse nyanser. De passer godt i rom som skal være både stilige og intime, som for eksempel stue, soverom og spisestue. Dype nyanser av grønt som smaragdgrønt, skogsgrønt og mosegrønn er populære valg for de som ønsker et klassisk og tidløst interiør.

Grønt er en farge som passer godt til mange andre farger. Det er spesielt fint å kombinere grønt med naturlige materialer som tre, stein og metall.

Her er noen tips for å bruke grønn i interiøret:

– Bruk grønn på én vegg for å skape en statement-vegg.

– Bruk grønn på møbler og tekstiler for å skape et mer subtilt uttrykk.

– Kombiner grønn med andre farger for å skape et personlig og unikt interiør.

– Bruk ulike nyanser av grønt for å skape en følelse av natur og friskhet.

Grønt er en farge som kan brukes til å skape et bredt spekter av atmosfærer i interiøret. Med litt kreativitet kan du bruke grønt til å skape et hjem som er både stilig og behagelig.

Vann som stilskaper

Naturen har alltid vært en kilde til inspirasjon for interiørdesign. Havet blir en viktig inspirasjon for å skape ro og balanse i hjemmet. De rolige blå og blågrønne nyansene er med på å skape en følelse av avslapning og fred. De kan brukes i alt fra vegger og tak til møbler og tekstiler.

Vi vil se mer av de rolige blå og blågrønne nyansene som finner veien inn i stuen vår. Skjell, østers og alger blir en fin inspirasjon til dekorative elementer.

Her er noen tips til hvordan du kan bruke vann som stilskaper i hjemmet ditt:

– Mal veggene i en rolig blå eller blågrønn nyanse.

– Legg til blå eller blågrønne tekstiler, for eksempel puter, tepper eller gardiner.

– Bruk skjell, østers eller alger som inspirasjon til dekorative elementer.

Retrovibber på vei inn

2023 er som en tidsmaskin der gamle designtrender får nytt liv i moderne interiør. Elementer fra 70-, 80- og 90-tallet blir mikset sammen på en kreativ måte. Inspirert av den digitale verdenen.

En av de mest populære trendene er bruken av farget glass. Farget glass gir interiøret et unikt og spennende uttrykk. Det kan brukes på vinduer for å skape et fantastisk lys, men også på dører, lamper og andre interiørelementer.

En annen trend er bruken av teksturerte flater. Dette gir interiøret et mer levende og organisk preg. De kan være glatt, ru, matt eller blank. Bruk det på vegger, gulv eller møbler for å gi interiøret et mer levende preg.

Lekne former er også en viktig trend i år. Lekne former gir interiøret et mer moderne og ungdommelig uttrykk. De kan være runde, ovale, trekantede eller med andre geometriske former. Bruk det på møbler, lamper eller tilbehør for å gi interiøret et mer moderne og ungdommelig uttrykk.

Disse trendene skaper et interiør som er både moderne og nostalgisk. De er inspirert av fortiden, men er også nyskapende og innovative.

Her er noen tips til hvordan du kan bruke disse trendene i ditt eget hjem:

– Start med å vurdere hva slags stil du liker. Vil du ha et retro-inspirert interiør, eller vil du mixe og matche ulike stiler?

– Tenk på hvordan du kan bruke farget glass, teksturerte flater og lekne former for å skape ditt personlige uttrykk.

– Ikke vær redd for å eksperimentere. Det er jo bare interiør!

Med litt kreativitet kan du skape et interiør som er både estetisk og funksjonelt.

Mønster på veggene

For de som elsker mønstre, er 2023 et spennende år. Stripene er tilbake med full kraft, blomstermønstre lever videre fra 2022, og grafiske mønstre samt lappetepper får nytt liv. 

Mønster skaper liv og dynamikk i et rom. De kan brukes til å fremheve en bestemt del av rommet, for eksempel en vegg, peis eller en sofa, eller de kan brukes til å skape en helhetlig stil.

Grafiske mønstre er et mer moderne alternativ. Disse mønstrene kan være abstrakte, geometriske eller figurative. Grafiske mønstre kan brukes til å skape et stilig og edgy interiør.

Mønster er en fin måte å skape liv og dynamikk i et rom. De kan brukes til å fremheve en bestemt del av rommet, for eksempel en peis eller en sofa, eller de kan brukes til å skape en helhetlig stil.

Hvert mønster har sin egen historie å fortelle, og ved å blande dem kan du skape et personlig og fargerikt interiør. 

Varme farger for god stemning

Varme ferskenfarger har vært en hit i hele 2023 og dette fortsetter utover høsten. Disse myke nyansene gir ikke bare en fin visuell appell, men også en god følelse av kos og velvære. Varme farger har en positiv innvirkning på humøret vårt. De kan få oss til å føle oss mer avslappet, energiske og til og med til å føle oss mer sosiale. Derfor er det ikke overraskende at de er så populære i interiørdesign.

Slike farger er en flott måte å skape en varm og innbydende atmosfære i hjemmet ditt. De er vakre, men ikke for sterke, og de kan passe inn i en rekke forskjellige stiler. Du kan også få de fra røde-oransje toner til subtile hint av varme. 

Tidløs eleganse og personlig stil

I en tid der bærekraftighet er viktig, er det lurt å satse på tidløst design og farger som holder seg over tid. Du trenger ikke bytte ut alle møblene, små endringer kan utgjøre en stor forskjell. En fin vase, en kul lysestake eller nye puter og pledd kan friske opp hjemmet ditt. Om du vurderer å kjøpe nye møbler, kan det være smart å gå for nøytrale farger og solide materialer som kan oppgraderes med kule tilbehør senere.

Et hav av muligheter

Fargepaletten i 2023 har vært en fin miks av dempede rosatoner, varme nyanser av beige, aprikos og grønt. Denne paletten er ikke bare visuelt tiltalende, men også et bærekraftig valg som vil vare lenge.

Interiørtrendene for høsten 2023 tar oss med på en reise gjennom farger, historie og teknologi. Ved å omfavne disse trendene kan vi skape et inspirerende, personlig og tidløst hjem som gjenspeiler hvem vi er og hva vi brenner for.